Actueel

Klik hier om deze pagina af te drukken

Berichten / oproepen van externen

Online vragenlijst over geboortezorg

Patiëntenfederatie Nederland is op zoek naar zwangere vrouwen en moeders die maximaal 3 jaar geleden bevallen zijn van hun kindje en zijn benieuwd naar hun ervaringen met de geboortezorg!
 
Patiëntenfederatie Nederland maakt zich sterk voor betere zorg. Daarbij zetten zij zich ook in voor een betere geboortezorg (de zorg die verloskundigen, kraamverzorgenden en gynaecologen leveren).

Bent u zwanger of moeder van een kindje dat maximaal 3 jaar geleden geboren is?
Dan bent u van harte uitgenodigd de vragenlijst ''Ervaringen met de geboortezorg'' in te vullen, met als doel de geboortezorg verder te verbeteren. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10-15 minuten.

 

Recht op goede informatie voor patiënten

Patiënten hebben recht op goede informatie. NPCF en de Federatie Medisch Specialisten zijn daarom een campagne gestart om patiënten
aan te moedigen drie simpele vragen aan hun arts te stellen. De campagne is overgewaaid uit Australië en Engeland en een pilot in het Radboudumc in Nijmegen wijst uit dat het een positief effect heeft. Patiënten durven sneller vragen te stellen en artsen merken dat zij beter informatie op maat te kunnen geven.
De gesprekken duren er niet langer door.
Voor meer informatie: www.3goedevragen.nl.

Website: Websteen